AIJ Pampayuga

AIJ Pampayuga
Equip de monitors i monitores

viernes, 18 de noviembre de 2011

Qui somL’Associació Infantil i Juvenil Pampayuga  és una entitat que va sorgir arrel de la desaparició de l’esplai l’Esfera de Cirera. A partir d’aquesta dissolució es creà un buit en l’espai d’educació en el lleure en el barri, i és en aquest moment, quan els antics monitors de l’esmentat esplai, d’altres que havien abandonat l’entitat amb anterioritat i altres persones interessades van decidir reunir-se per engegar un nou projecte basat en l’educació d’infants i joves en un nou marc laic i progressista.

Totes aquestes gestions encaminades per formar la nova entitat es van dur a terme durant l’últim trimestre de l’any 2000, i va culminar amb la inauguració formal de l’associació el dia 20 de gener del 2001.

Aquesta entitat va néixer amb l’objectiu d’oferir als infants i joves del barri de Cirera de Mataró un espai d’educació en el lleure encaminat a potenciar valors tant importants com la llibertat de pensament, el respecte vers altres cultures, la solidaritat i la cooperació, partint sempre de la premissa que l’infant ha de participar activament en tot el procés educatiu.

Amb aquest esplai es pretén formar persones lliures i actives, capaces de raonar de manera objectiva i prendre decisions responsables, capaces d’actuar i fer actuar dins la nostra societat, fugint de l’individualisme, la competència i les actituds violentes.

Per aconseguir aquests objectius tant ambiciosos l’entitat agrupa un equip de monitorxs VOLUNTARIXS amb moltes ganes de treballar.  La major part de monitorxs que formen l’esplai gaudeixen d’una gran experiència en el camp de la formació en el lleure, d’altres tot just acaben de començar, però tots comparteixen les ganes i la il·lusió de treballar pel nois i noies del barri.

Per realitzar aquesta tasca tant important, també es compta amb el recolzament i la confiança de l’Associació Veïnal de Cirera i les famílies dels infants i joves, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.

A més, per tal de compartir coneixements i experiències l’AIJ Pampayuga està federat a Esplac, ja que aquesta federació és la que més fidelment reflecteix l’ideari, alhora que ofereix suport tècnic quan així ho necessiten.

Resumint, des de la inauguració formal, el dia 20 de gener de 2001, aquest és el catorzè any d’història, impregnat d’una nova  manera d’entendre l’educació en el lleure en el barri des de la perspectiva de l’experiència dels anys realitzant aquesta tasca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario